Hur man identifierar en tysk Luger 761B

Hur man identifierar en tysk Luger 761B


Ca 3000 varianter av Luger pistol, även känd som Parabellum Pistole P-08, gjordes före första världskriget fram till 1945. Miljontals Luger pistolerna gjordes av beslutsfattare i Tyskland, England, Schweiz och andra länder. Stoeger är en USA pistol bolag som äger Luger varumärke och fortfarande producerar Lugers. Den tyska militären började använda Luger pistoler i 1908. Även om pistolen är erkänd av det utsatta fat och rumpa som passar in i en handflata, är med serienummer den mest tillförlitliga form av identifikation. Identifiera din tyska Luger 761B serienummer, bevis symbol, tillverkningsår stämpel och tillverkarens märke.

Instruktioner

Lokalisera serienumret

1 Undersök området under Luger fat på metallen framför varbygeln. De flesta Lugers har ett fyrsiffrigt serienummer stämplat i metallen. Världskriget en tysk Lugers har ett fyrsiffrigt serienummer med ett brev efter eller under numret. Identifiera serienumret.

2 Identifiera de två sista siffrorna i serienumret. Dessa två siffror visas på kammaren, sidoplåten, bild, växla, mottagare, och möjligen på pipan, rumpa och baksidan av pistolens magasin. 9mm åtta rundar tidskriften passar upp i ändan av pistolen inom området pistolen täckt, på utsidan, med handtagen. De två siffror kan också visas på andra smådelar.

3 Kontrollera att de två siffrorna på alla delar motsvarar de två sista siffrorna i serienumret. Om siffrorna inte stämmer överens, Luger i din ägo var "gift" eller kompilerad med delar från olika Lugers för att skapa en helhet. Detta görs för försäljningsändamål för att skapa en snyggare pistol.

Lokalisera Proof Symbol och Produktionsår

4 Undersöka toppen av Luger eller den yttre sidan av ramen för en eller flera kontrollstämplar. Proof märken är logotyper som används av olika vapentillverkare. Proof märken är lika varierande som de typer av vapen som gjorts. Två exempel på bevis märken är en starburst och en örn med bokstäver eller siffror nedanför.

5 Konsultera en Luger pistol eller tyska militära vapen identifiering och prisguide bok för en lista över bevis symboler. Identifiering och pris guideböcker finns tillgängliga online via pistol specialbutiker, bokhandlar och genom några vapen återförsäljare och butiker. Böcker är de bästa platserna för tillförlitliga listor och illustrationer av alla kända bevis symboler.

6 Titta på toppen av kammaren nära början av cylindern i ett år stämplas i metallen. Enligt Pistol History Society, efter 1910 pistolens produktionsåret kommer att märkas på pistolen.

Lokalisera Makers Mark

7 Titta på toppen av Luger. De flesta beslutsfattare använde en stiliserad version av sitt namn som tillverkare. Det fanns många tillverkare av Luger, några är: Simson & Company, Erfurt, och Vickers och Krieghoff.

8 Leta reda på tillverkare. Om du misslyckas med att hitta den på toppen av Luger, titta på sidan av pistolen ovanför greppet. Vapentillverkare placerade sina varumärken i en mängd olika platser.

9 Konsultera en Luger pistol eller tyska militära vapen identifiering och prisguide bok för en lista över tillverkare och deras motsvarande maker märken.

Tips

  • Serienummer ofta upprepas på tusentals Luger pistoler. Tillverkarens märke, tillverkningsår, brev efter eller under serienumret och kontrollstämplar hjälpa begränsa identiteten hos en specifik Luger modell. Du måste identifiera alla dessa märken för att avgöra identiteten på en tysk Luger 761B eller någon annan Luger modell.
  • Enligt Oliv Drab hemsida, var Walther P-38 introducerades på pistolen marknaden 1938. Den tyska militären producerade denna liknande ser pistol under båda världskrigen. Idag Luger och Walther P-38 är förvirrad. Serienummer och konsult av identifierings- och prisguider för Luger och Walther skjutvapen kommer att hjälpa dig att identifiera vilka vapen du äger.