Hur fungerar en Magnet arbete?

Hur fungerar en Magnet arbete?

Översikt

Hur fungerar en Magnet arbete?

Solenoider används i många olika tillämpningar, inklusive bilindustrin.

Vad är en magnet?

Solenoiden är en allmän term för en spole av tråd som används som en elektromagnet. Man hänvisar också till någon anordning som omvandlar elektrisk energi till mekanisk energi med hjälp av en solenoid. Enheten skapar ett magnetiskt fält från elektrisk ström och använder det magnetiska fältet för att skapa linjär rörelse. Vanligaste tillämpningarna av solenoider är att driva en omkopplare, som starter i en bil, eller en ventil, såsom i ett sprinklersystem.

Hur en Magnet Works

En solenoid är en spole av tråd i en korkskruv form lindas runt en kolv, ofta tillverkade av järn. Som i alla elektromagneter, är ett magnetiskt fält som skapas när en elektrisk ström passerar genom tråden. Elektromagneter har en fördel jämfört med permanentmagneter i att de kan tändas och släckas genom tillämpning eller borttagning av den elektriska strömmen, vilket är vad som gör dem användbara som strömbrytare och ventiler och tillåter dem att vara helt automatiserad.

Liksom alla magneter, har magnetfältet av en aktiverad magnet positiva och negativa poler som kommer att locka eller stöta bort material känsligt för magneter. I en solenoid, det elektromagnetiska fältet bringar kolven att antingen flytta bakåt eller framåt, vilket är hur rörelse skapas av en solenoidspole.

Hur fungerar en magnetventil Work?

I en direktverkande ventil, aktiverar elektrisk ström solenoiden, vilket i sin tur drar en kolv eller plunger, som annars skulle blockera luft eller vätska från att strömma. I vissa magnetventiler, gör det elektromagnetiska fältet inte agera direkt för att öppna ledningen. I pilotmanövrerade ventiler, en solenoid förflyttar kolven, vilket skapar en liten öppning, och tryck genom öppningen är det som driver ventiltätningen. I båda typerna, magnetventiler kräver ett konstant flöde av elektrisk ström att vara öppen eftersom när strömmen stoppas, det elektromagnetiska fältet dispergeras och ventil återgår till sitt ursprungliga stängda läge.

elektriska solenoider

Hur fungerar en Magnet arbete?


I en bil tändningssystem, agerar startmotorsolenoiden som ett relä, vilket metallkontakter på plats för att sluta en krets. Startmotorsolenoiden får en liten elektrisk ström när bilens tändning aktiveras, vanligtvis genom sekelskiftet nyckeln. Det magnetiska fältet i solenoiden drar sedan på de kontakter, stänga kretsen mellan bilens batteri och startmotorn. Startmotorsolenoiden kräver ett konstant flöde av elektricitet för att upprätthålla den krets, men eftersom motorn är själv powering gång började, solenoiden är inaktiv under större delen av tiden.

Användningsområden för Solenoider

Hur fungerar en Magnet arbete?


Solenoider är otroligt mångsidig och mycket användbar. De finns i allt från automatiserade fabrik utrustning för att paintball gevär och även dörrklockor. I en fals dörrklocka, är det hörbara ringklockan produceras när en metallkolv slår en signal bar. Den kraft som förflyttar kolven är det magnetiska fältet i en solenoid som mottar elektrisk ström när dörrklockan trycks.