Hur man bygger en VHF-radio

Hur man bygger en VHF-radio


Bygga en VHF-radio är bekvämt från ett kit med ett tryckt kretskort (PCB) och detaljerade ritningar. Allt ingår förutom ett batteri och hörlurar. Det är en pålitlig superregenerativ krets med ett transistor för mottagaren funktion och en integrerad krets (IC) för ljud sektion. Radion kan användas för att spåra små FM-sändare i modell raket återhämtning, ställa in flygplanet bandet och den övre delen av FM-bandet (107-135 MHz).

Instruktioner

Att bygga en mycket hög frekvens (VHF) Radio

1 Lägg ut kit delar och matcha dem med listan delar. Display scheman, varningsbilder och steg-för-steg-instruktioner. Innan du börjar satsen, notera eventuella brister och tillbaka för utbyte. Gruppera liknande delarna och få de saknade delarna, det vill säga en 9-volts batteri och stereohörlurar. Handmake L2 genom att följa de enkla instruktionerna på det andra steget av kit instruktioner och löda på kretskortet.

2 Grupp komponenter efter klass: induktorer (Ls är numrerade och färgkodade), kondensatorer (CS är numrerade och värderingar markerade), motstånd (R är färgkodade och variabler markerade), transistor (Q1 är markerad), integrerad krets (IC1 är märkt) ytterligare poster ingår PCB, en stereokontakt (J1), batteriklämman (H1), antenn och skruv (T1).

Följ steg för steg montering på kretskortet. Mark installerade delar på bild i röd penna för att indikera avslutad. Lod från botten med små mängder av lod att flyta till delen och tryckt krets. Klippa av extra ledningstråd med avbitare.

3 Montera den färdiga radion till en liten träblock eller projekt rutan. Anslut 9-volts batteri och en väsande ljud skall höras i headsetet. Justera eller ställa in radion med en icke-järnverktygsbyte C1 och C2. Flygplan sändningar är "siktlinje" och du kanske inte alltid höra de närmaste signaler om de är blockerade av ett vattentorn eller obstruktion. Starka lokala signaler kan låta förvrängd. Försök att minska känsligheten för minimum och placera antennen i ett nedfällt läge för att skära signalstyrkan.

VHF-radio kan användas för att spåra en radiosignal plats. Modell raketer och flygplan kan hämtas på detta sätt. En liten FM 108 sändare ligger ombord på modell och avger ett pipande signal. VHF-radio används som en riktning finder i att lokalisera den förlorade modellen.

Tips

  • Listan avslutade delar är med Mouser Electronics (www.mouser.com). Men delar är vanliga och lätt tillgängliga från de flesta elektroniska reservdelsförsörjning platser.
  • Om satsen inte fungerar, noggrant kontrollera igen kopplingsschemat och PCB ombord delar placering. Se till att du inte har några överblivna delar. Försöka ersätta transistorn, IC och batteriet tillsammans med kopplingar till batteriet. Om allt misslyckas, kontakta författaren / säljare, Jerry Baumeister, Box 1084, Jones, OK 73.049 för hjälp med felsökning.
  • Undvika köld lödfogar. Använd ett förstoringsglas för att inspektera.
  • Gräns ​​lod använder för att undvika spill på kretskortet.
  • Löd är varm och kan bränna huden. Undvik direktkontakt.